Rent a car Cluj Napoca

Rent a car Cluj Napoca: Esti amendat intr-o masina inchiriata – Vei plati taxe aditionale ?

Cand conduce o masina inchiriata, soferul are cateva intrebari in minte. Una dintre aceste intrebari este “Ce se intampla daca sunt amendat?”. Asta este o intrebare foarte buna, deoarece masina nu este pe numele celui care a inchiriat-o, ci este inmatriculata pe numele firmei de rent a car Cluj Napoca. Astfel, lucrurile pot deveni putin complicate, depinzand de compania de inchirieri cu care lucrezi. Sigur, este simplu sa spui ca n-ar trebui sa iei amenda. Totusi, nu este intotdeauna asa simplu.

Luarea amenzii

Sa spunem ca vei lua o amenda pentru parcare. Nu ai intentionat,totusi nu ai vazut  semnul sau ai uitat sa platesti. Asa ca mergi acasa, scrii un cec, si trimiti un mail cu plata pentru amenda. Totusi, peste cateva saptamani primesti o scrisoare de la firma de inchiriat masini prin care esti instiintat ca amenda nu a fost platita. Tu suni la respectiva companie de inchirieri si afli ca te vor taxa pentru transmiterea informatiilor de contact catre primaria orasului care a emis amenda de parcare. Asta se intampla deoarece pe inregistrarea lor apare ca una din masinile lor a primit o amenda de parcare. Ideea este ca ofiterul care emite amenda de parcare trebuie sa noteze VIN-ul si numerele de inmatriculare ale masinii,care sunt inregistrate pe numele companiei de inchiriere.


rul mod in care o amenda este evaluata este atunci cand compania de inchirieri plateste amenda si apoi transmit costul catre client. Totusi, in cazul in care platesti amenda si firma de rent a car Cluj Napoca te contacteaza, sunt sanse mari ca ei sa nu fi verificat daca amenda a fost platita. Aceste companii primesc mii de amenzi pe zi si nu au la dispozitie suficienti oameni sa verifice daca fiecare amenda a fost platita. Cand municipalitatea care a emis amenda contacteaza firma de masini de inchiriat pentru o citatie, acestia considera ca amenda nu a fost platita. Cateodata poti trimite prin fax dovada platii originale catre compania de inchirieri pentru a-ti primi banii inapoi. Totusi,firma de inchirieri va percepe o taxa.

Masini de inchiriat in Cluj Napoca

Daca primesti o amenda de viteza, atunci penalitatea e impotriva ta si nu a masinii pe care o conduci. Este in joc permisul tau de conducere. Politia va verifica numerele de inmatriculare ca sa se asigure ca totul este verificat, dar tu esti cel care va trebui sa plateasca amenda, nu firma car rental. In fond,firma de inchirieri nu va fi instiintata despre o astfel de citatie. Singurul caz este cel in care nu vei plati amenda. Daca firma de rent a car Cluj Napoca va trebui sa se implice in acest caz, atunci te poti astepta la costuri suplimentare.

Una peste alta, este indicat sa conduci cat mai atent si sa eviti probleme care ar putea sa iti consume o multime de bani, efort si timp. Trateaza masina ca si cum ar fi proprietate personala – condu cu grija, nu brusca comenzile, nu o lovi, nu o murdari – sunt cele mai bune sfaturi care te vor ajuta sa eviti povesti nedorite.

Uncategorized

Related Articles

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *