Avantajele terapiei online

Te gandesti la terapia online? Internetul a deschis noi cai de tratament pentru sanatatea mintala, dar exista cateva argumente pro si contra pe care ar trebui sa le luati in considerare inainte de a decide daca terapia online este potrivita pentru dumneavoastra.

Ce este terapia online?

Terapia online se refera la serviciile de psihoterapie sau de consiliere desfasurate prin intermediul internetului. Spre deosebire de terapia in persoana, terapia online va permite sa va conectati cu un terapeut sau consilier licentiat folosind orice dispozitiv care are o conexiune la internet, cum ar fi un computer, o tableta sau un smartphone.

Alti termeni care sunt adesea utilizati in mod interschimbabil cu terapia online sunt teleterapia sau e-terapia.

Avantajele terapiei online

Exista multe motive pentru care oamenii opteaza pentru terapia online in locul celei in persoana. In continuare, cativa psihologi Drobeta Turnu Severin va prezinta cateva dintre cele mai mari avantaje ale terapiei online.

Terapia online poate fi la fel de eficienta

Cercetarile arata ca terapia online poate fi la fel de eficienta ca si terapia in persoana pentru diverse afectiuni psihice.

O trecere in revista a studiilor a constatat ca terapia cognitiv-comportamentala (CBT) online este la fel de eficienta ca si terapia in persoana in tratarea depresiei moderate.

Alte studii au constatat ca CBT online a fost la fel de eficienta ca si un tratament fata in fata pentru tulburarea de panica, tulburarea de anxietate sociala si tulburarea de anxietate generalizata.

Terapia online s-a dovedit a fi eficienta chiar si in reducerea comportamentelor de joc problematic.

O optiune buna pentru zonele indepartate

Terapia online ofera acces la tratament de sanatate mintala persoanelor din zonele rurale sau indepartate. Cei care locuiesc in zonele rurale pur si simplu s-ar putea sa nu aiba acces la nicio alta forma de tratament de sanatate mintala, deoarece exista putine sau deloc cabinete de sanatate mintala in zona lor.

Faptul ca trebuie sa parcurga distante lungi si sa isi ia un timp semnificativ dintr-un program incarcat pentru a cauta terapie in persoana poate fi o povara pentru persoanele care au nevoie de ajutor.

Daca aveti un acces fiabil la internet, terapia online va ofera un acces relativ rapid si usor la un tratament care, altfel, nu ar fi putut fi disponibil cu usurinta pentru dumneavoastra.

Accesibilitate pentru persoanele cu limitari fizice

Terapia online ofera accesibilitate persoanelor cu dizabilitati sau imobilizate la domiciliu. Mobilitatea poate fi o mare problema atunci cand vine vorba de accesarea ingrijirii de sanatate mintala. Un terapeut care isi desfasoara activitatea in propria casa, de exemplu, ar putea sa nu fie pregatit pentru a se adapta clientilor cu toate abilitatile. remarca www.monicaridzi.ro.

Comoditate si accesibilitate

Terapia online este, de obicei, destul de accesibila si convenabila. Deoarece veti participa la sedintele de terapie online in confortul propriei case, puteti adesea sa va programati sedintele de terapie in momentele care va sunt cele mai convenabile.

Terapeutii care trateaza pacientii doar online au probabil mai putine costuri generale, cum ar fi inchirierea unui spatiu de birou. Prin urmare, terapeutii online pot oferi adesea optiuni de tratament accesibile pentru cei care nu sunt acoperiti de o asigurare de sanatate.

Tratamentul poate fi mai usor de abordat

Internetul face ca tratamentul pentru sanatate mintala sa fie mai accesibil. Oamenii se pot simti confortabil sa vorbeasca cu prietenii si familia despre problemele de ingrijire a sanatatii fizice, dar s-ar putea sa nu se simta la fel de bine discutand despre problemele de sanatate mintala care sunt la fel de importante.

Accesul online faciliteaza depasirea stigmatului care a fost atasat in mod istoric problemelor de sanatate mintala.

Teleterapia poate fi un instrument important pentru a-i ajuta pe oameni sa invete mai multe despre sanatatea mintala. Chiar daca simtiti ca bunastarea dvs. mentala este puternica, terapia online va poate ajuta sa deveniti mai puternici din punct de vedere psihologic.

Puteti invata mai multe despre comportamentele de sanatate si strategiile de adaptare care vor duce la o sanatate psihologica mai buna.

Alte cele

Related Articles

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *