Sa calatorim cu Skoda Octavia

De multa vreme doream ca sa conduc o masina Skoda Octavia, indeosebi pentru ca am citit peste tot numai lucruri bune referitoare la ea pe mai toate forumurile, pareri direct venite de la propietarii lor, care sunt efectiv indragostiti rau de aceasta masina.

Un client mi-a cerut ajutorul pentru incheierea catorva polite de asigurare pentru pensie dar acesta era tocmai la Piatra Neamt, mi-am zis ca e mai bine daca inchiriez un autoturism din Buzau ca sa ma duc personal in loc sa plimb toate actele prin posta, cu atat mai mult cu cat puteam sa obtin chiar si niste recomandari.

Ca sa aleg compania de inchirieri auto nu a fost prea greu, am apelat, ca de obicei, la firma de specialitate gasie pe Internet, dupa care m-am intins la drum. Probabil a fost drumul cel mai odihnitor (desi au fost destui km de condus!) pe care l-am avut vreodata, si asta fara nicio exagerare! In cele circa 5 ore de mers nu am simtit nici o nevoie sa ma cobor din masina ori sa opresc!

Pesemne ca si motorizarea masinii si-a spus cuvantul, dotarea incluzand un motor 1,9 TDI de 105 cai-putere, unul destul de puternic, unul care te duce ca vantul, daca pot sa ma exprim eufemistic, motor foarte bine izolat, care doar la unele accelerari puternice s-a facut simtit.

Desi masina e una de clasa economic, a fost dotata, deasemenea, cu tot ce este necesar unui drum confortabil: ABS, airbaguri, aer conditionat, CD player / MP3, radio AM/FM, geamuri si oglinzi electrice… poti sa ceri ceva mai mult unei masini de inchiriat?

Nu doar ca autovehiculul ofera un grad deosebit de confort, am remarcat si un ridicat grad de manevrabilitate, masina avand o comportare foarte buna in curbe dar si o functionalitate sporita, prezenta celor 5 usi inlaturand problema celor doua bagaje maricele pe care le-am luat cu mine.

Avand un consum de circa 4,4% mixt si tinand cont de faptul ca nu mi-am propus sa conduc deloc economic dar si pe alocuri – va recunosc – am mai calcat pedala de acceleratie ceva mai tare, nu pot spune decat ca aceasta a fost una printre cele mai placute excursii cu un vehicul inchiriat, ca sa nu zic si ca nu e un autoturism din care ti-e rusine ca sa te cobori chiar si la intalniri de afaceri.

Uncategorized

Related Articles

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *