Ce ar trebui sa stie orice calator despre schimbul valutar

Daca sunteti gata sa porniti la drum dupa ce ati fost blocat in casa timp de mai bine de doi ani din cauza Covid, cu siguranta doriti sa recuperati timpul pierdut prin calatorii, si de ce nu, cheltuind cat mai eficient. O modalitate inteligenta de a economisi in timp ce calatoriti la nivel international este aceea de a intelege cum functioneaza schimbul valutar, astfel incat sa puteti schimba valuta fara sa platiti mai multe comisioane decat este necesar.

Totul se reduce la un mic “informati-va inainte de a pleca”, recomanda seful unui birou de schimb valuta Slatina. Sfaturile de mai jos va vor ajuta sa intelegeti esentialul schimbului valutar, astfel incat sa puteti obtineti cele mai bune rate atunci cand calatoriile va vor duce in tari straine.

Cum functioneaza schimbul valutar?

Ganditi-va la cursul de schimb valutar la fel cum va ganditi la cumpararea produselor de la magazin alimentar. De exemplu, puteti obtine 2 kilograme de cartofi pentru 8 Ron intr-o zi, dar o saptamana mai tarziu, puteti obtine aceleasi 2 kg pentru 7.5 Ron. Puterea de cumparare a leului dvs. este mai mare (va aduce mai mult) atunci cand cartofii costa 7.5 Ron, si mai mica cand trebuie sa platiti 8 Ron.

La un curs de schimb valutar este vorba pur si simplu de valoarea monedei unei tari in raport cu moneda altei tari. La fel ca preturile produselor, valoarea leului romanesc in raport cu alte monede precum Euro sau USD tinde sa fluctueze. Ratele de schimb valutar se pot schimba de la minut la minut, desi majoritatea bancilor isi actualizeaza ratele doar o data in fiecare zi lucratoare.

Deoarece ratele de schimb fluctueaza, veti dori sa va asigurati ca obtineti cea mai mare suma pentru moneda Dvs, ceea ce inseamna sa obtineti cele mai bune rate de schimb posibile, si in acelasi timp sa limitati eventualele taxe asociate cu schimbul pe care trebuie sa le platiti.

Unde sa schimbati valuta

Pentru a economisi cat mai mult la ratele de schimb valutar, si pentru a evita eventualele comisioane pentru tranzactiile internationale, utilizati sfaturile de mai jos pentru a va planifica urmatoarea calatorie in strainatate. Mai multi bani in buzunar si mai putini cheltuiti pentru taxe inutile inseamna mai mult de cheltuit in aventurile voastre de pe glob.

Obtineti numerar la banca dumneavoastra inainte de a parasi tara

Una dintre cele mai bune modalitati de a minimiza taxele de schimb valutar este sa vizitati banca Dvs inainte de a parasi tara pentru a schimba Ron in moneda tarii de destinatie. In functie de tara (sau tarile) pe care intentionati sa o vizitati, majoritatea bancilor importante din Romania vor avea valuta straina disponibila pentru a va vinde fara a percepe o taxa suplimentara in afara cursului de schimb.

Clientii care comanda valuta prin propria banca se pot asigura ca banii pe care ii primesc sunt autentici si ca au primit cea mai buna rata. Deoarece aceste rate se schimba constant, bancile romanesti folosesc o varietate de factori pentru a-si determina cursul de schimb, inclusiv conditiile de piata si ratele practicate de alte institutii financiare.

Alte cele

Related Articles

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *