Ce este un electrician, si cu ce se ocupa?

Nu orice lucrator imbracat intr-o salopeta si care invarteste necajit o surubelnita ori cara o trusa plina de scule specifice este si un electrician. Este nevoie de ceva mult mai mult ca un carator de surubelnita si patent sa poata fi denumit un electrician „cu patalama”. Diferenta dintre un amator de surubareala si un profesionist poate avea o influenta covarsitoare nu doar asupra calitatii lucrarii, dar si asupra securitatii familiei dumneavoastra si a dumneavoastra, personal.

Ce este, de fapt, un electrician?

Un electrician este un specialist care concepe, instaleaza si (inter)conecteaza circuite si sisteme prin intermediul carora se realizeaza furnizarea de curent electric in deplina siguranta.
Electricianul este necesar atat la domiciliu, cat si prin fabrici, uzine, companii, intreprinderi ori in orice constructie sau cladire ce necesita acest fel de ameliorari, noteaza platforma www.electrician-autorizat.net.

Care sunt atributiile unui electrician?

Activitatea unui electrician inseamna citirea schemelor si diagramelor tehnice prin care sunt explicate atat pozitionarea componentelor sistemelor electrice, inclusiv conectarea cablurilor, intrerupatoarelor si nu numai, efectueaza evaluarea planificata (sau accidentala) a sistemelor electrice, precum si intretinerea acestor sisteme ca sa se poata preintampina eventualele probleme ce pot aparea in timpul functionarii lor.

Ce calitati sunt necesare pentru un electrician?

Un electrician trebuie sa cunoasca citirea schemelor electrice si a diagramelor aparatelor de masura, sa fie capabil sa conceapa, sa (inter)conecteze si sa poata testa diverse subansamble, aparate, utilaje si instalatii, sa stie cum sa utilizeze aparatura specifica necesara activitatii unui electrician, fie ca este vorba despre osciloscoape, ampermetre, voltmetre, ohmmetre ori alte echipamente folosite in masuratori si determinari.

Un electrician trebuie sa cunoasca reglementarile si codificarile electrice locale, sa posede o intelegere corespunzatoare a sistemelor electrice si o dexteritate minimala.

Cum sa alegeti un bun electrician ca sa nu aveti probleme?

O firma de electricieni profesionisti, autorizati, va va putea garanta ca lucrarea in cauza va fi facuta bine, iar familia dumneavoastra se va gasi in afara oricarui pericol. Majoritatea accidentelor si incendiilor se comit pentru ca improvizatiile si lucrarile sunt realizate de catre neprofesionisti. Atunci cand este vorba despre siguranta personala, a familiei ori a angajatilor, atunci trebuie sa va asigurati ca lucrarea este facuta doar de catre un electrician Focsani autorizat! Numai acesta poseda calificarea necesara pentru a va garanta faptul ca acea instalatie electrica de la birou sau din casa va putea fi exploatata in parametrii sai normali fara a pune cuiva viata ori activitatea in primejdie.

NU lasati securitatea dumneavoastra in responsabilitatea unui electrician neautorizat!

NU UITATI: atat improvizatiile, cat si lucrarile realizate de catre un nespecialist sunt periculoase!

Daca montarea ori inlocuirea unui tablou electric, respectiv montarea ori instalarea aparatelor, sigurantelor, prizelor si diverselor reparatii ce se executa atat in interiorul cat si in exteriorul cladirilor sunt realizate de niste persoane neautorizate, acest lucru poate avea un rezultat nedorit, cum ar fi un scurtcircuit ori, mai rau, chiar si un incendiu.

Numai in prima parte a anului trecut, aproximativ 5000 de incendii s-au produs in casele din Romania. Majoritatea acestora au fost provocate de catre improvizatii si de probleme existente la aceste instalatii.

Alte cele

Related Articles

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *