Cum functioneaza o baterie de masina

Majoritatea bateriilor de masini s-au schimbat foarte putin de-a lungul multor decenii, dar unele au vazut imbunatatiri importante in design. Au existat si versiuni noi de baterii produse pentru industria de masini electrice care nu functioneaza exact in acelasi mod ca bateriile gasite la masinile cu motoare cu combustibil. Modul in care functioneaza aceste baterii este foarte simplist intr-un fel, dar in altul sunt un concept genial. Sa aruncam o privire la modul in care functioneaza bateriile masinii clasice.

Cea mai comuna forma de baterie gasita in masini este bateria cu plumb acid. In aceasta baterie, electricitatea este produsa ca rezultat al unei reactii chimice intre mai multe placi de plumb si placi de oxid de plumb intr-o solutie de acid sulfuric si apa. In timpul reactiei chimice, ionul sulfat din acidul sulfuric se combina chimic cu placile de plumb pentru a forma sulfat de plumb. Electronilor li se permite sa „curga” in timpul acestei tranzitii chimice si aceasta este esenta energiei electrice din baterie, explica www.electricianauto.net. Reactia este complet reversibila atunci cand electricitatea este fortata inapoi in baterie de catre alternator in timp ce conduceti.

Acum cateva decenii, bateriile permiteau accesul in compartimentul intern unde sunt depozitate placile de plumb si acidul. Acest lucru a permis soferilor sa adauge apa inapoi la baterie dupa ce apa si solutia acida se scurgeau incet afara. Datorita progreselor in design din ziua de astazi, majoritatea bateriilor cu plumb acid nu necesita o astfel de operare care poate fi executata de utilizator. De fapt, majoritatea bateriilor poarta avertismente care informeaza consumatorul ca nu trebuie sa incerce sa deschida bateria din niciun motiv. Trebuie avut grija atunci cand incarcati o baterie sau transportati bateria inapoi la un dealer pentru schimbare, iti vor spune cei mai multi electricieni de masini Craiova; asta deoarece se pot acumula gaze in baterie si daca bateria devine fierbinte, carcasa exterioara se poate rupe.

Desi importanta pentru pornirea masinii, bateria este necesara pentru functionarea corecta a oricarei masini fabricate dupa mijlocul anilor 1980. Acest fapt se datoreaza utilizarii computerelor de bord la masini, care sunt necesare pentru a controla functionarea masinii in timpul conducerii, precum si a injectoarelor electronice de combustibil. Fara un flux constant de energie electrica din baterie, masina se va opri in cele din urma. Fara electricitate, injectoarele de combustibil de astazi vor inceta sa functioneze si nu vor putea livra combustibil la cilindri. Masinile mai vechi care au carburatoare manuale pot functiona fara baterie atata timp cat poti porni mai intai masina.

Alte cele

Related Articles

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *