Cum sa aplici singur folie auto pe geamurile masinii tale

In caz ca nu stiai, nu este nevoie sa platesti sute de lei pentru folierea masinii intr-un un service auto – aceasta este o activitate pe care o poti face si singur. Geamurile protejate in acest fel mentin temperatura scazuta pe timpul veri, protejeaza interiorul masinii, si adauga valoare suplimentara atunci cand esti pregatit sa vinzi autovehicolul. Pe piata exista firme ce solicita chiar si 1000 de lei doar pentru aceasta munca, de aceea aplicarea foliei in regim propriu te ajuta sa faci economii, pastrand toti acesti bani in buzunar.

De ce ai nevoie?

Poti gasi folii auto in majoritatea magazinelor de piese si accesorii, precum si pe Internet. Vei avea nevoie, de asemenea, de o solutie pentru aplicarea foliei pe geam, o carpa de curatat ce nu lasa scame, un cutter, o lama de ras, o racleta pentru aplicare si un feon. Gaseste un loc fara praf in care sa lucrezi (cum ar fi un garaj) si evita sa te apuci de lucru in medii foarte calduroase, foarte reci sau intr-o zi cu umiditate ridicata. Cel mai important este sa verifici in prealabil legile in vigoare pentru a afla care dintre geamuri pot fi foliate legal, si cat de intunecate le poti face.

Pregatire

Aplica solutia pe care ai cumparat-o pe interiorul ferestrei. Nu pulveriza prea multa in zona chederelor sau pe portiunile metalice ale portierei. Ruleaza lama de ras de-a lungul ferestrei, dintr-o parte in alta, incepand din partea de sus si coborand usor pe fereastra. Acest lucru va elimina orice urma de praf, murdarie sau resturi. Ai grija totusi sa nu zgarii geamul cu lama. Apoi treci cu racleta de-a lungul ferestrei intr-un mod similar, dintr-o parte in alta, pornind de sus, si curata astfel geamul de solutia ramasa.

Aplicare

Pulverizeaza exteriorul ferestrei cu solutia de aplicare, si aseaza folia cu stratul protector orientat in sus. Solutia va mentine folia pe pozitie in timp ce o vei decupa pentru a ajunge la la dimensiunea potrivita, dar iti va permite totusi sa o manevrezi pentru a obtine o taiere precisa. Ruleaza racleta peste folie pentru a fi sigur ca aceasta nu se misca.

Pentru geamurile glisante, coboara-le cam cu 2 centimetri, si fixeaza folia pentru a se potrivi exact dimensiunii geamului, folosind sticla drept sablon. Fixeaza marginile si muchiile ghidandu-le cu ajutorul degetului.

Cei mai multi profesonisti ne sfatuiesc sa lasam o margine de aproximativ jumatate de centimetru inainte de a taia folia, folosindu-ne de rama geamului ca si sablon. Acest lucru va asigura o acoperire completa ce trece dincolo de baza geamului. Pentru geamurile fixe, utilizeaza garniturile de cauciuc drept ghidaj, si taie marginile foliei. Pulverizeaza interiorul ferestrei cu solutia de aplicare.

Fixeaza folia in coltul ferestrei cu o bucata de banda adeziva transparenta si incepe sa indepartezi stratul protector al foliei auto. Pulverizeaza suprafata adeziva a foliei cu solutie de aplicare pe masura ce o dezlipesti. Arunca stratul de protectie, scoate folia de pe exteriorul geamului si plaseaz-o in interior. Indoaie usor partea inferioara pentru a evita atingerea ornamentelor usii.

Aseaza folia pe pozitie in partea superioara a geamului, lasand un spatiu de cativa milimetri in partea de sus a oricarei ferestre glisante. Ruleaza racleta de-a lungul marginilor geamului, eliminand astfel aerul si apa de sub folie.

Ruleaza folia pe toata suprafata geamului, folosind in continuare solutia de aplicare. Utilizeaza racleta pentru a fixa folia de marginea ferestrei in timp ce o intinzi, si foloseste-o pentru a scoate bulele de aer si picaturile de apa ramase sub folie.

Infasoara racleta intr-o carpa uscata care nu lasa scame si ruleaz-o peste toata fereastra. Panza va absorbi orice rest din solutia de aplicare ramasa. Foloseste carpa pentru a sterge urmele ramase pe ornamente si pe vopsea. Daca totusi sub folie raman bule de aer sau picaturi din solutia de aplicare, utilizeaza un feon pentru a incalzi usor zona, si apoi ruleaza racleta peste bule pana acestea vor ajunge la marginea cea mai apropiata a geamului. Repeta acest proces pentru toate ferestrele pana cand lucrarea este finalizata.

Pentru costul redus al catorva instrumente de baza si materiale, aplicarea de folie auto in regim propriu este un proiect valoros. Vei economisi destui bani si vei avea o masina izolata mai bine din punct de vedere termic.

Uncategorized

Related Articles

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *