Orice sofer a avut cel putin odata nevoie de ajutorul unui serviciu profesionist de reparatii parbrize Timisoara. Accidente neprevazute se intampla tot timpul, iar parbrizul se poate fisura din diferite motive, de la vibratiile si socurile pe care le suporta parbrizul datorita drumurilor proaste la pietrisul fin pe care poti sa il gasesti in materialele antiderapante. Un parbriz crapat, fisurat sau ciobit nereparat la timp poate duce la multe cheltuieli sau chiar inlocuirea parbrizului. Unele polite de asigurare nu acopera astfel de neplaceri. Inainte sa apelezi la un service de reparatii parbrize Timisoara, analizeaza situatia si vezi daca poti repara chiar tu dauna. In felul acesta eviti sa ramai cateva zile fara masina si scapi si de costurile suplimentare. In functie de marimea si de pozitionarea pe parbriz, orice fisura, ciobitura sau crapatura poate fi remediata.
Chiar daca ciobitura este mica si nu este in linia directa de vedere, este important sa o repari cat mai repede, deorece apa va gasi o modalitate sa se strecoare prin crapatura. Daca crapatura se extinde, orice urma de umiditate poate provoca exfolierea geamului, lucru ce va pune la indoiala proprietatile de protectie a parbrizului. In cele din urma, membrana se va aburi, provocand o pata si mai mare. De asemenea, apa care ajunge in crapatura poate ingheta, cauzand probleme si mai mari in caz de incghe – chiar si fisura parbrizului. Apa poate transporta murdarie in fisura si nu exista nici o cale pentru a o curata.
Indiferent ca alegi sa apelezi la un service de reparatii parbrize Timisoara sau vrei sa faci treaba chiar tu, este foarte important ca reparatia sa se faca cat mai repede cu putinta – asta presupunand ca se poate remedia. Trebuie luat in considerare ca nu orice crapatura poate fi reparata. In cel mai fericit caz, se poate umple crapatura. Acest lucru poate lasa defecte vizibile, insa imbunatatirea va fi semnificativa, iar cel putin v-ati asigurat ca fisurile nu se vor extinde. Fisurile cu lungime mare nu pot fi reparate, deci, este esential sa se repare crapaturile inainte de a se transforma in fisuri. Practic, orice crapatura care trece in suprafata sticlei, perpendicular pe suprafata sau la unghi de mica adancime, poate fi reparata.
Daca ai decis sa repari personal fisura sau ciobitura, vei avea nevoie de un kit simplu cu adeziv si o seringa usor de manevrat. Pentru inceput, se curata foarte bine zona fisurii sau a ciobiturii. Este important de verificat ce strat al parbrizului a fost afectat. Parbrizul este compus din trei straturi, fixate intre ele . Doua foi de sticla indoite, si intre acestea un strat de compozit polimeric, care nu permite sticlei, in caz de impact (accident rutier)sa se imprastie in mici cioburi periculoase.
Incepe prin desprinderea peliculei de suport, pe de o parte a benzii adezive, apoi si aplic-o pe sticla curatata, centrata pe crapatura. Intinde bine partea din spate cu un obiect contondent. Acum, dezlipeste partea de film ramasa. Orienteaza adaptorul de plastic astfel incat racordul sa fie cat mai vertical posibil si lipeste-l de pelicula. Trage capacul seringii, mentinand varful ascutit ridicat astfel incat adezivul sa nu ajunga pe aripa masinii. Atasaza seringa la adaptor. Acum urmeaza partea mai complicata. Apuca corpul seringii cu o singura mana pentru a o stabilizat si trage manerul in afara cat de mult se poate. Aceasta miscare produce un vid partial in seringa si in fisura. In timp ce se mentine acest vid, aerul din fisura se ridica, prin intermediul adezivului din seringa, in timp ce adezivul umple spatiul din fisura. Acum, da-i drumul manerului. Nu urma manerul, lasa-l sa coboare brusc. Unda de presiune rezultata din trantirea manerului va forta adezivul sa intre in fisura. Se repeta aceasta operatiune de mai multe ori, pana cand fisura este umpluta cu adeziv. Aceleasi operatii sunt executate si la un service de reparatii parbrize Timisoara, insa de personal cu o experienta mai bogata, e adevarat.
Acum scoate seringa, adaptorul si banda de adeziv. Vei observa un strat de adeziv pe suprafata sticlei, ceea ce e perfect normal. Il poti inlatura cu un prosop de hartie umezit in alcool, dar nu inlatura adezivul de la suprafata fisurii. Acesta are nevoie de cateva ore pentru a se intari. Dupa ce s-a intarit, poti folosi o lama ascutita pentru a indeparata excesul de adeziv. Dupa reparatie, fisura sau ciobitura va fi putin vizibila. In cazul în care sticla parbrizului a fost reparata , iar caroseria este supusa unor distorsiuni sistematice, chiar și fisurile foarte bine reparate pot sa se raspandeasca mai departe. Mai bine este sa fii prevazator si sa eviti riscurile inutile decat sa fie nevoie de o vizita la un service de reparatii parbrize Timisoara pentru instalarea unui parbriz nou.
0 Comment