Cum se face evaluarea unei companii de rent-a-car?

Citeam recent un articol pe site-ul unei renumite companii de inchirieri autoturisme despre costurile unor calatorii, despre cum e mai indicat sa cheltuim bugetul in calatoriile acestea si despre alte multe considerente cu referinta la inchirieri auto.

Articolul, unul extrem de complex, sare in ajutorul atat al turistilor cat si oamenilor de afaceri ce sunt nevoiti, in anumite situatii, sa inchirieze un autoturism in varii interese de calatorie.

Atunci cand programam o calatorie, fie ca suntem doar turisti ori facem o calatorie de afaceri, modalitatea de transport este, probabil, una dintre caracteristicile determinante de la calitatea si confortul deplasarii pana la cost, care are rezervata o importanta pondere.

Trebuie insa sa aveti neaparat in vedere faptul ca, aceste costuri nu par a avea o redundanta anume in alegerea operatorului cel mai bun de pe piata de rent a car, determinant putand sa fie cuantumul lor, dar aceasta se poate sa fie o capcana ce poate sa fie evitata cu brio daca veti incerca sa fiti cat mai bine informati.

Cineva care dorea, zilele trecute, o masina de inchiriat prin Timisoara si avea o vasta experienta dobandita in domeniul inchirierilor auto de dincolo de ocean, imi povestea ca a observat in foarte multe cazuri faptul ca pretul nu este criteriul definitoriu cand alegem o companie de inchirieri. Marile firme consacrate deja in domeniul acesta ofera niste preturi destul de reduse, dar, uneori, calitatea serviciilor acestora este cea care lasa de dorit. In general, companiile mari de inchiriere auto practica niste politici agresive de marketing, pitindu-se foarte bine dinapoia unor firme de avocatura pentru situatia in care ele pot fi reclamate, iar firmele mai mici precum www.mayarentacar.ro vor parea astfel mult mai serioase insa produsele si serviciile acestora sunt mai scumpe.

In cazul cand apelati la niste preturi de inchiriere mici, S-ar putea sa aveti unele surprize semnificative in sensul ca, la un moment oarecare, s-ar putea sa constatati faptul ca masina inchiriata ieftin v-a costat ceva mai mult decat ati fi inchiriat o limuzina cu sofer cu tot! Multe dintre companiile mari, aflate permanent in goana dupa profit, „uita” sa spuna ca, pe langa pretul redus, pot sa existe unele cheltuieli suplimentare, ca de exemplu cele cu asigurarile ori garantii bancare.

Dupa parerea noastra, in evaluarea firmei de rent-a-car pe care sa o apelati este indicat sa se plece de la diverse marturii ale clientilor mai vechi, de la blogurile de specialitate ce va pot prezenta tot soiul de mici secrete. Abia la urma pe siteurile de booking, deoarece acestea pot fi subiective ori platite chiar de catre firmele cu bani ca sa aiba mai multa atentie de „imaginea” lor.

Uncategorized

Related Articles

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *