Inainte sa cumparati – 5 Probleme comune ale masinilor second

Cumpararea unei masini second-hand este interesanta. La prima vedere, masina pe care vreti sa o cumparati pare perfecta, si tot ce va doriti este sa o platiti ca sa o puteti inmatricula si folosi dupa nevoie. Caroseria este data cu ceara si e stralucitoare, jantele sunt lustruite si chiar au adaugat acel „miros de masina noua”. Dar ceva nu se simte bine cand va urcati la volan. Masina incepe sa scoata zgomote indoielnice cand o porniti, si tremura cand apasati frana.

Dar vestea buna este ca ati facut inspectia masinii inainte de cumparare, inainte de a va irosi banii castigati cu greu pe o masina defecta, si ati reusit sa rezolvati problemele cu reprezentanta si sa negociati cu succes o reducere uriasa de la cererea initiala de pret.

Mai jos, platforma InmatriculariAuto.net enumerat cele mai frecvente cinci probleme cu masinile uzate, si cum le puteti identifica din timp cu o inspectie a masinii inainte de cumparare.

Mai intai de toate, verificati problemele cu motorul.  Motorul este un sistem foarte complex si necesita intretinere preventiva. Iata cinci semne de avertizare ca motorul masinii are probleme:

1 – S-a aprins in bord indicatorul „Verificati motorul”

Scopul unui indicator luminos de verificare a motorului activat (aprins) este de a va informa cu privire la posibilele probleme ale motorului. Lumina motorului se aprinde de obicei atunci cand detecteaza o problema cauzata de pierderea puterii. Aceste probleme variaza ca gravitate, tip si implicatii pentru vehiculul dvs.

Daca lumina de verificare a motorului este aprinsa, ar trebui sa opriti imediat motorul si sa solicitati o tractare. O lumina intermitenta este un avertisment ca ceva grav ar putea fi prezent in interiorul unuia dintre sistemele vehiculului dumneavoastra. Urmatorul pas ar trebui sa fie efectuarea unui service de diagnosticare a motorului pentru a detecta problema.

2 – Pierderi de putere

Toate masinile alimentate cu benzina au un motor cu ardere interna. Aceste motoare ofera puterea necesara pentru a va pune vehiculul in miscare, folosind un ciclu de ardere in patru timpi pentru a transforma benzina in putere. Pierderea puterii masinii dumneavoastra poate fi cauzata de functionarea defectuoasa a oricaruia dintre acesti patru timpi in timpul procesului de ardere.

3 – Consumul dvs. de combustibil creste

Daca incepeti sa observati ca rezervorul dvs. de benzina nu va lasa sa conduceti atat de departe ca inainte, ar putea fi un semn ca exista o problema la compresia motorului dvs. O reparatie a sistemului de combustibil sau un agent de curatare a combustibilului poate rezolva problema. Daca a trecut mult timp, o alegere mai buna poate fi o imbunatatire. Daca aceste doua optiuni nu ajuta, o diagnosticare a motorului ar trebui sa va ofere raspunsul la problema dvs, indica un angajat al unei companii de inmatriculari si acte auto Galati.

4 – Mult zgomot

Pacanitul, suieratul si ciocanitul sunt toate sunete pe care nu doriti sa le auziti la pornirea masinii. Aceste zgomote se pot produce daca exista o neregularitate in fluxul de ardere. Daca auziti motorul emitand oricare dintre sunetele mentionate, vizitati un service in cel mai scurt timp posibil!

5 – Motorul dvs. se opreste

Un motor care se opreste neplanificat inseamna de obicei ca ceva nu este in regula cu o componenta a motorului. Problema poate varia, dar de cele mai multe ori se datoreaza faptului ca admisia nu primeste amestecul corect de aer/combustibil sau scanteia. Verificati aceasta problema cu un profesionist cat mai curand posibil! Condusul cu astfel de defectiuni poate duce la probleme mult mai mari, care pot fi evitate cu usurinta doar prin efectuarea unei verificari.

Alte cele

Related Articles

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *