Masina Dvs are nevoie de aceste verificari periodice

Verificati anvelopele

Primul lucru la care trebuie sa va uitati sunt anvelopele. Acestea sunt cele mai predispuse sa se deterioreze pe masura ce conduceti, deoarece sunt permanent in contact cu soseaua. Verificati daca anvelopele nu au „chelit”, astfel incat sa nu mai puteti vedea modelul cauciucurilor, deoarece acest lucru poate insemna ca anvelopele dumneavoastra nu se vor tine pe soseaua. De asemenea, verificati daca exista gauri, rupturi sau alte probleme. Anvelopele dumneavoastra sunt intr-o forma excelenta? Banda de rulare are mai multe modalitati de a-si mentine controlul? Sunt toate aceste elemente lipsite de gauri sau rupturi? Grozav! Treceti la urmatoarea etapa.

Verificati presiunea anvelopelor

Apoi verificati presiunea anvelopelor. Nu ajunge doar sa puneti mana pe anvelopa si sa judecati in functie de cum se simte. Folositi un manometru si masurati presiunea exacta a aerului pneurilor. Anvelopele moderne tind sa arate plate in partea de jos datorita modului in care companiile produc anvelopele pentru a se tine pe drum. In plus, unele anvelope au tendinta de a arata plate chiar daca nu sunt. Asigurati-va ca verificati cu un indicator special pentru asta daca toate anvelopele se afla in raza de actiune potrivita pentru vehiculul dumneavoastra si ca toate sunt la fel.
Anvelopele dumneavoastra sunt imflate la presiunea ideala? Grozav! E timpul sa treceti la urmatorul pas.

Verificati luminile

Urmatoarea cea mai importanta caracteristica de siguranta a masinii dumneavoastra sunt luminile. Luminile de pe masina va ajuta sa circulati pe strazi si ajuta alti soferi sa va vada, astfel incat sa nu fiti lovit. Trebuie sa va asigurati ca farurile, stopurile, lampile de frana si semnalizatoarele functioneaza, recomanda platforma Statie-ITP.net. Pentru a verifica farurile, porniti-le si iesiti sa priviti luminile. Daca par incetosate sau slabe, este posibil sa fie necesara curatarea sau inlocuirea becurilor.

Apoi, puneti pe altcineva sa stea in partea din spate a masinii dumneavoastra si, cu masina in parcare, calcati pe frana si cuplati ambele semnalizatoare, rand pe rand. Spuneti-i celeilalte persoane sa verifice daca toate aceste lucruri functioneaza asa cum ar trebui. Toate luminile si semnalele dumneavoastra functioneaza excelent? Perfect. Urmatoarea verificare va trebui efectuata in timpul zilei.

Cautati daca exista scurgeri de lichide

Indiferent de vechimea masinii dumneavoastra, este intotdeauna un lucru bun sa verificati daca exista scurgeri sub masina ori de cate ori o parcati. La unele masini mai noi, ar putea fi condensul care iese din sistemul de aer conditionat, care este inofensiv. Dar daca scurgerea este antigel, lichid de frana sau lichid de transmisie, ar putea insemna o mare problema. Daca observati scurgeri acolo unde a fost parcata masina, ar trebui sa mergeti la un mecanic. Masina dumneavoastra nu are nicio scurgere? Este perfect.

Alte cele

Related Articles

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.