Situatii dificile cu termopanele pe care le puteti rezolva si Dvs

Termopanul e “blocat” sau greu de deschis

O usa sau o fereastra care este blocata sau este dificil de deschis sau inchis nu numai ca cauzeaza probleme de ventilatie, dar poate reprezenta si un risc de securitate.

Deci, ce cauzeaza dificultati la deschiderea si inchiderea usilor si ferestrelor? Ei bine, exista o serie de cauze potentiale, prima fiind ca mecanismul este rigid. Aceasta este o problema comuna pentru usile sau ferestrele batante cu balamale.

O usa sau o fereastra blocata poate fi cauzata si de defectiuni ale incuietorului sau manerului – impiedicandu-va sa deschideti usa sau fereastra. In cele din urma, un alt motiv pentru aceasta problema se poate datora faptului ca balamalele s-au mutat sau s-au slabit.

Daca oricare dintre acestea se aplica in cazul dvs., iata ce puteti face pentru a le remedia:

Primul lucru de incercat este sa ungeti cu ulei mecanismul, balamalele, manerele sau locurile in care usa sau fereastra trece de toc pentru a vedea ce diferenta face acest lucru.
O alta modalitate de a remedia aceasta problema este prin strangerea balamalelor si a mecanismelor pentru a vedea daca acest lucru ajuta. Cu toate acestea, daca simtiti ca acestea trebuie inlocuite, cel mai bun pariu este sa contactati o firma de termopane Giurgiu care sa se ocupe de reparatii.

Schimbarile de vreme pot fi, de asemenea, cauza unei usi sau ferestre lipite. Temperaturile extreme pot duce la extinderea sau micsorarea cadrului si, ca urmare, nu se misca lin.
O metoda de a remedia acest lucru este stergerea ramelor cu apa rece pentru a incerca sa le micsorati, cu toate acestea, aceasta nu ar trebui sa fie o solutie obisnuita.
Daca problema nu este prea grava, poate merita sa asteptati ca temperatura sa se raceasca pentru a vedea daca aceasta rezolva problema.

Cu toate acestea, daca toate celelalte nu reusesc, ar trebui sa contactati furnizorul dumneavoastra de usi/ferestre daca problemele persista sau afecteaza semnificativ functionalitatea usilor sau ferestrelor – de exemplu, daca nu le puteti incuia, va sfatuiesc cei de la platforma online Geamuritermopane247.ro.

Condens

Daca este lasat netratat, condensul poate afecta nu numai aspectul termopanului, dar poate afecta si capacitatea ferestrei de a preveni pierderile de caldura.

Exista o serie de motive pentru care poate aparea condensul. Primul lucru pe care l-ar sugera este lipsa ventilatiei intr-o camera sau acasa. Nu doar geamul mai vechi poate fi afectat de condens, ci chiar si geamul nou instalat poate intampina probleme cu condensul in cazul in care exista o lipsa de ventilatie. Acest lucru se datoreaza faptului ca umiditatea este prinsa in interior, ceea ce duce la condens.

Pentru a reduce riscul de condens, este important ca o casa sa „respire”. Veti dori sa lasati sa intre cat mai mult aer proaspat posibil. Instalarea ventilatiei este o optiune – cum ar fi caramizi de aer, extractoare sau chiar orificii de ventilatie in tocurile ferestrelor sau usilor.

Totusi, daca constatati ca condensul este intre geamurile din sticla, acest lucru ar sugera ca etansarile sunt rupte sau nu functioneaza suficient, lucru care ar trebui sa se intample la geamurile termopan noi.

 

Alte cele

Related Articles

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *